
Jako jedno z vedlejších jídel doma k večeři agebitaši! Hluboký talíř je stejný, jaký máme v nabídce - ten zdobený motivem kaprů od značky Souhou z poloviny 70. let 20. století. Když máme nějakého nádobí k dispozici více než v jednom kuse (což není časté) a pokud má design, kterému nemůžu odolat (což mají vlastně všechny), nebo se nám hodí do kuchyně, stáhnu si jeden kus pro sebe. Můžeme pak aspoň ukázat, jak lze takový druh nádobí, jenž máme v prodeji, používat. Větší hluboké talíře se hodí právě na jídla podobného druhu. Z takového talíře si pak člověk nabírá jídlo na talířky typu meimeizara - ovšem u tohoto jídla spíše na ty, které jsou trochu hlubší.
Ta roztomilá mistička vedle, to je mistička na yakumi, tedy na ingredience, jimiž lze jídlo dochutit. V tomto případě jsme do ní vložili zázvor. Tuto mističku budeme mít také v nabídce. Zde se ale bude jednat výjimečně o použité zboží, ovšem použité jen minimálně. Předchozí majitelka pocházela ze staré samurajské rodiny z Kjúšú a k nádobí se chovala velmi šetrně. Těchto misek na yakumi bylo pět, jedna už se zabydlela u nás v kuchyni, takže do prodeje půjdou čtyři kusy. Foto © Petr Horčička.
